luni, 31 ianuarie 2011

Manifest!!!!!!!

http://rdcn.tk/

Decalog (sinteza obiectivelor RDCN)

1) Redescoperirea trecutului ţării este prioritară. Nu trebuie să vă ştiţi trecutul, ca să nu vă mai pese. Iar dacă nu vă mai pasă, o să acceptaţi să fiţi călcaţi în picioare. Fără identitate şi fără reacţie nu avem nicio şansă. Deci, vom susţine redescoperirea identităţii şi vom încuraja dreptul la reacţie civică. Pe aceste două direcţii vom aduna un grup suficient de puternic şi de mare, care să facă front comun pentru realizarea următoarelor obiective.

2) Relansarea economiei româneşti prin transfomarea agriculturii, turismului şi infrastructurii în domenii prioritare. România poate să susţină prin suprafaţa agricolă pe care o are peste 80 de milioane de cetăţeni. Este strigător la cer că românii trebuie să plece afară pentru o pâine, iar cei rămaşi în ţară se hrănesc cu importuri

3) Băncile transformă oamenii în sclavi pe viaţă. De aceea urmărim desfiinţarea sclaviei impuse de sistemul bancar, prin înfiinţarea unei bănci de stat care să acorde credite cu dobânzi mici. Tinerii vor beneficia de condiţii speciale de creditare pentru a cumpăra apartamente, case sau a construi imobile pe suprafeţe de teren primite în mediul rural. Măsură care, coroborată cu punctul unu, să ducă la reînvierea satului românesc

4) Reducerea fiscalităţii şi birocraţiei şi crearea unor instituţii de control bine finanţate care să combată evaziunea şi contrabanda. Un cadru de afaceri funcţional, care să dea o şansă investitorilor, este cheia unei economii sănătoase

5) Ţara nu e de vânzare. Se poate constata ce a ieşit din cedarea către străini a economiei, resurselor şi terenului, ne-am transformat într-o colonie de sclavi. Resursele naturale vor fi naţionalizate, iar doar cetăţenii români vor avea dreptul de a deţine teren. Se va urmări încurajarea împroprietăririi acestora, pământul fiind adevărata avere, care poate duce la bunăstare şi la crearea unor cetăţeni independenţi de sistemul globalizant care provoacă crize la comandă şi lasă oamenii fără nimic

6) Din teritoriul imens al vechii Dacii a mai rămas un nucleu numit România. Şi acela ameninţat de tendinţele expansioniste ale celor care, prin deznaţionalizare, ne iau ţara de sub noi. O ţară se întinde până unde se întinde poporul ei, deci românii care se vor muta în zonele unde populaţia de etnie română este minoritară, vor beneficia de locuinţe gratuite, de facilităţi la angajare şi de facilităţi pentru înfiinţarea de afaceri. Toate organizaţiile care militează împotriva României, ca stat unitar, vor fi scoase în afara legii, începând cu UDMR

7) Vorbitorii de limbă română sau dialecte ale acesteia din statele vecine vor beneficia de sprijinul statului român pentru păstrarea identităţii lor etnice, putând primi cetăţenie română la cerere, în regim de urgenţă

8) Unirea Moldovei cu ţara

9) Este necesar un sistem legislativ puternic şi independent. Pedepsele vor fi pe măsura faptelor comise. Averile nejustificate vor fi confiscate. Protecţia copilului se va transforma dintr-un concept, în realitate. Creşterea unui copil va implica şi obligaţii din partea părinţilor, vremea în care procreerea este o afacere prin transformarea minorilor în cerşetori sau prostituate va deveni aminitire

10) Toate cele de mai sus vor duce la crearea unui stat puternic pentru atingerea obiectivului principal, pe care orice român ar trebui să-l dorească atins - traiul decent în propria ţară, ţară cu putere proprie de decizie în folosul cetăţenilor ei, cu putere proprie de decizie pentru a nu dispărea ca neam.
Octavian-Eugeniu MANU, liderul Frontului de Eliberare a Daciei (România-Dacia Casa Noastră)
pelasgic2009@yahoo.com
Irina Popa
rdcngalati@yahoo.com

duminică, 30 ianuarie 2011

Tanara generatie prezentata de Mircea Vulcanescu


"[...] Pentru o parte din tineret, problema primordiala a restabilirii intregului romanesc nu este problema civilizatiei noastre, ci problema reorganizarii statului. Problema statului tare.
Un stat care nu poate asigura existenta fizica si spirituala a neamului majoritar, un stat care nu poate promova valorile nationale - zic ei - este un stat care se condamna singur. Si au dreptate.
Pentru alta parte a tineretului, problema statului e, dimpotriva, o problema derivata. Importanta nu e, pentru acestia, atat forma organizatiei de stat, fie ea oricat de tare, cat realitatile in slujba carora acesta militeaza. Problema sufletului romanesc in fata invaziei cotropitoare a Apusului, problema formei de viata romaneasca - a deslusirii, a ceea ce e cu adevarat al nostru, a cuvantului pe care-l avem de spus altor neamuri -, acestea sunt pentru alti tineri probleme esentiale. Un stat tare, pus in slujba altor valori decat ale neamului, e tot atat de inutil ca cel de astazi.
Nationalismul efectiv nu poate fi o simpla veleitate de a realiza o forma de stat tare. El se cere implinit in planul concret al valorilor economice, fie pe linia lui Cuza, fie pe aceea a lui
Vintila Bratianu, fie pe oricare alta; iar in planul cultural, pe linia lui Eminescu si a lui Iorga.
Aci, deosebirea dintre cele doua directii ale generatiei mele se adanceste.
Unii vor incerca deci lupta pentru nationalizarea vietii burgheze romanesti, dar pe masura ce vor inlocui pe straini se vor preface sufleteste aidoma cu dansii.
Ii vor birui poate pe straini in substratul economic, dar vor fi biruiti de ei spiritual, in romanitatea lor, caci vor impune firii noastre obiceiuri de a face, de a fi si de a gandi ce nu sunt ale noastre. Astfel zis, vor deveni agenti de schimb, de circulatie a valorilor burgheze internationale.
Triumfatori, vor impune sufletului romanesc acealeasi servituti straine care se chemau odinioara forme fara fond, adica o organizatie politica inspirata de experientele de aiurea, o organizatie privata ( cod civil) fara potrivire cu realitatile in care traiesc 14 din cele 18 milioane de locuitori ai tarii, o organizatie economica fara legatura cu nevoile si obiceiurile noastre.
Vor realiza astfel, cum bine observa un prieten, forma cea mai moderna a neobonjurismului roman.
Ceilalti vor incerca, dimpotriva, sa se apropie in viata lor de stilul de viata al marii majoritati a romanilor de pretutindeni.
Mai intai ca sa-l cunoasca. Apoi, ca se apropie sufleteste de el, sa si-l insuseasca, sa se reconstituie sufleteste din atmosfera de spiritualitate organica si unitara a acestui stil de viata! Se vor purta romaneste, vor gandi, vor vorbi si vor scrie romaneste.
Si, in urma, vor incerca sa inlesneasca viata acestui neam. Sa-i usureze rezistenta impotriva zgurei de mahalagism si de instrainare, care ameninta sa conrupa si ce a mai ramas intreg din el. [...]" Fragment din "Tanara Generatie", carte din perioada interbelica a secolului trecut, care cuprinde scrierile lui Mircea Vulcanescu despre generatia sa, .
Cartea este extrem de actuala, tinara generatie de atunci fiind caracterizata de Eliade astfel: "cea dintai destul de libera ca sa poata actiona spiritualiceste dupa voie, destul de inzestrata ca sa poata crea - si totusi osandita sa astepte, sa lupte ca sa supravietuiasca si sa-si risipeasca fortele in maruntisuri". (Tendintele tinerei generatii, in Vremea din 25.12.1932.)
Cateva note de actualitate: cei care au condus pana cum tara nu au incercat sa creeze o viata economica predominant romaneasca, au reusit, din contra, sa vanda tot; stilul de viata autentic romanesc nu mai apartine marii majoritati a romanilor.
Totusi, esential este sa stim cine suntem. Aceasta cunoastere reprezina primul pas spre reconstructia Romaniei.